Kategoriarkiv: Övrigt

Nya perspektiv, ny inspiration, nya infallsvinklar

Ett alldagligt vardagsrum som ingen riktigt använder till något annat än att slänga sig ned i en liten sliten soffa efter jobbet och kvällsmaten, för att sedan halvsitta där slaviskt blängandes på en förrädiskt och hypnotisk televisionsapparat täckt i damm; en timme, två timmar, kasta fjärrkontrollen i väggen, borsta tänderna, hoppa i säng. Med rätt möblemang och val av material, arrangemang och färger och ljusreglering går detta att förändra och förvandla till ett rum som inspirerar till fest, evangemang och kreativt skapande.
 
En soffa tillverkad i naturmaterial och klädd i vad helst för möbeltextil du själv önskar, må det vara färgglatt, mönstrat, blå, rosa, röd, turkos, plommon, rödorange, med blomdekor eller i mönster fyllda och uppgjorda av traditionsklingande fantasifulla figurer. Kan du inte riktigt bestämma dig kan du ju alltid välja att ytterligare komplementera med andra textilier i form av kuddar eller plädar.
 
Lägg sedan till en specialanpassad mediamöbel för att effektivt dölja allt vad heter fula sladdar och blinkande små svartgråa lådor. Rikta om fokus mot ett soffbord som öppnar för, och skriker om, koppunderlägg och rykande varma koppar med te, en skål med snacks, och sällskapsspel.
 
Oavsett utgångläge och din avsikt gör du gott i att tillåta dig inspireras av Norrgavels vida uttömmande produktkatalog och hitta energin att förädla ditt hem till förmån för ditt eget välbefinnande och allmänna trivsel. Få mer inspiration för inredning hos Norrgavel!

Högeffektiv pellets i absolut ren form

Som en annan del av Deromegruppen, Derome Pellets har utmärkt sig via sina noggrant producerade varor, från spån till pellets.

Råvaran som är rent sågspån är spill från sågverket som sedan binds ihop med hjälp av det naturliga ämnet lignin som garanterar att pellets förblir kompakt under lång tid. Med en verksamhet som fungerar i ett slutet system, förekommande av främmande ämnen i pellets ar nästan uteslutet vilket ger produkten en högre kvalité.

Anläggningen i Kinnared förvarar cirka 8000 ton pellets i sina silo som sedan levereras antingen på pall i säckar á 16 kg styck eller som bulk-lösvikt. Bulkförsäljningen sker inte bara till privat bruk utan även till företag, kommunala fastigheter, värmeverk och inom lantbruk. Värmecentraler som används av skolor, äldre boende eller andra kommunala fastigheter har gått över från klassiska energikrävande värmekällor till mer effektiva biobränslebaserade sådana, med pellets som alternativ. Inte mindre än 556 myndigheter är avropsberättigade på SKIs nya ramavtal Bränslepellets 2013-2 där sociala och etiska krav ställs. Ramavtalet erbjuder avropande myndigheter konkurrenskraftiga priser genom takpriser och förnyad konkurrens-utsättning mellan sammanlagt fem leverantörer uppdelade på fyra geografiska anbudsområden.